26 Class

Previous Topic
 
classic Classic list List threaded Threaded
7 messages Options
lutfi lutfi
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

26 Class

This post was updated on .
CONTENTS DELETED
The author has deleted this message.
mapetm mapetm
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 26 Class

Salam saudara Lutfi, jika ada lagi gambar berkenaan lokomotif bolehlah postkan di dalam http://mygallery.malayarailway.com dan link tersebut memang khas untuk gambar sahaja, klik http://mygallery.malayarailway.com/26-Class-f2499076.html - contohnya folder ini khas untuk loko 26 class.

Bagaimanapun setakat ini loko yang paling kuat ialah 29 class dengan 3450 hp & 120 km/h
lutfi lutfi
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 26 Class

In reply to this post by lutfi
Saya ni orang baru...
mula sedar minat tren ni pun dalam tahun lepas.
kelas 26 dari china warna biru kan...
maaf atas kesilapan..
terimakasih atas info..
=)
mapetm mapetm
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 26 Class

In reply to this post by lutfi
Tak perlulah delete gambar tu, satu hari nanti ada sesiapa yang tengok gambar tu mesti nak tau rupa 26 class kan?
lutfi lutfi
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 26 Class

In reply to this post by lutfi
tumpang tanya ya.
kalau kita nk ambil gambar boleh ke kalau kita turun ke landasan tanpa kebenaran (maksud saya di stesen2 seperti batu caves).
ada ke peraturan tentang akta jalan keretapi yang melarang civilian untuk lalu atau buat aktiviti di sekitar landasan?

sebab baru2 ni saya minta kebenaran untuk turun ke landasan tapi dilarang keras oleh station master.
mapetm mapetm
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 26 Class

Oh...anda dilarang keras untuk menceroboh mana-mana landasan keretapi (bukan hanya di stesen) dan juga mengambil gambar sekalipun perlu minta kebenaran daripada stesen master atau pihak berkebenaran KTMB

Lihat link : Akta Keretapi 1991
Baca perkara no 62
lutfi lutfi
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: 26 Class

Terimakasih. maklumat sangat berguna.